23 Αύγουστος 2019, 23:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Αύγουστος 2019, 23:07

Αυστραλία: Νέα συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

  • Αυστραλία: Νέα συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης
    (Φωτ.: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης)

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Ντέηβιντ Κόλεμαν έχει συνεργαστεί με το Ελληνικό Κέντρο για διάφορα θέματα και έχει πλήρη ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο Ντ. Κόλεμαν προσκάλεσε τον πρόεδρο της Κοινότητας Βασίλη Παπαστεργιάδη και τον γενικό γραμματέα Κώστα Μάρκου σε συνάντηση για να συνεχιστεί ο διάλογος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός αναφέρθηκε σε μια σειρά προγραμμάτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παροικία.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν στη συνάντηση:

  • Η οικονομική ενίσχυση προγραμμάτων διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας σε νεοαφιχθέντες μετανάστες, που τώρα θα προσφέρονται και από μεγάλους οργανισμούς των εθνικοτήτων. Τα προγράμματα αυτά θα ανακοινωθούν μέχρι τα τέλη του έτους.
  • Η αναθεώρηση και ανάσυρση πολλών περιορισμών για τα άτομα που ασχολούνται στον τομέα φροντίδας ηλικιωμένων, όπως η γνώση της αγγλικής γλώσσας και το όριο ηλικίας.
  • Η οικονομική ενίσχυση πολιτιστικών προγραμμάτων της Κοινότητας, όπως το ελληνικό φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ, που θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο. Ο Ντ. Κόλεμαν τόνισε πως θεωρεί το φεστιβάλ ως ένα από τα μεγαλύτερα πολυπολιτισμικά φεστιβάλ στην Αυστραλία.
  • Η δημιουργία του νέου Ελληνικού Κέντρου της Κοινότητας για ηλικιωμένους και νέους.
  • Η δημιουργία της ελληνικής έδρας Παγκόσμιας Διασποράς στη Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Πανεπιστήμιου Μελβούρνης. Ο υπουργός δήλωσε ότι θα προωθήσει το θέμα στον ομοσπονδιακό υπουργό Παιδείας.

Τόσο ο Β. Παπαστεργιάδης όσο και ο Κ. Μάρκου δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση με τον υπουργό καθώς και με το ενδιαφέρον που έδειξε να διατηρήσει ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με την Κοινότητα.

  • Με πληροφορίες από Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.