23 Αύγουστος 2019, 15:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Αύγουστος 2019, 15:45

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 30.000 στρατηγικούς κακοπληρωτές

  • Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 30.000 στρατηγικούς κακοπληρωτές
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Εντολή στο ΔΕΔΔΗΕ να κόβει το ρεύμα σε όσους πελάτες της θεωρούνται στρατηγικοί κακοπληρωτές έδωσε η ΔΕΗ, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης και της ρευστότητας. Τα στοιχεία της επιχείρησης δείχνουν ότι υπάρχουν 582.000 παροχές για τις οποίες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τους έξι μήνες και αγγίζουν τα 545 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι περιπτώσεις των συνολικών οφειλών (ανεξαρτήτως διάρκειας) ανέρχονται σε 895.000 και είναι αξίας 1 δισ. ευρώ.

Η… εκστρατεία για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, που όπως διευκρινίζεται δεν αφορά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για τις οποίες υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις στο πλαίσιο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, έχει σαν αποτέλεσμα το τελευταίο δίμηνο για προωθηθούν στο ΔΕΔΔΗΕ  30.000 αιτήματα για διακοπή ρεύματος.

«Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές πλέον δε θα γίνονται αποδεκτές. Είναι χρέος μας απέναντι στην επιχείρηση, αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών που παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα, δίνουν μάχη και παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους», ανέφερε ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσσης.