23 Αύγουστος 2019, 12:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Αύγουστος 2019, 13:26

Κομάντο των Ιμίων επικεφαλής της τουρκικής Ναυτικής Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου

  • SZ: Νίκη Ερντογάν στα σημεία επί της Αθήνας
    (Φωτ. αρχείου: Twitter / Millî Savunma Bakanlığı)

Έναν SAT που επιχείρησε στα Ίμια το 1996 διόρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Ναυτική Διοίκηση της Ανατολικής Μεσογείου με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και περιλαμβάνει τον κατάλογο των διορισμών που αποφασίστηκαν από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανανεώνονται με 127 νέους στρατηγούς και ναυάρχους.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, όπως αποκαλύπτει σήμερα η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak στο πρωτοσέλιδό της, διοικητής στη ναυτική βάση της Αλεξανδρέτας (Iskenderun) διορίζεται ο αντιναύαρχος Ερτζάν Κιρέτστεπ, πρώην κομάντο των Ιμίων που αν και είχε κατηγορηθεί για διασύνδεση με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, αθωώθηκε καθώς δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Την ίδια ώρα, στην 4η Στρατιά, γνωστή και ως «στρατιά του Αιγαίου», με το νέο προεδρικό διάταγμα διοικητής ορίζεται ο αντιστράτηγος Αλί Σιβρί.

Αλλαγές υπάρχουν και στη στρατιωτική διοίκηση στα Κατεχόμενα: στην Τουρκοκυπριακή «Ειρηνευτική» Δύναμη στην Κύπρο διορίζεται ο υποστράτηγος Σεζάι Οζτούρκ και στη διοίκηση των Δυνάμεων Ασφαλείας ο ταξίαρχος Αλτάν Ερ.

  • Με πληροφορίες από το sigmalive.com.