22 Αύγουστος 2019, 23:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αύγουστος 2019, 23:40

Ερντογάν: Οι έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν «με αμετάβλητη αποφασιστικότητα»

  • Προκαλεί ο Ερντογάν: Κάποιοι ξεχνούν ότι έφυγαν πέφτοντας στη θάλασσα και δεν έγιναν παστά ψάρια στον Σαγγάριο
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Emrah Yorulmaz / Anadolu / Pool)

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά το μήνυμα Μακρόν, αλλά και τις πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων αερίου που πραγματοποιεί η Άγκυρα στα ανοιχτά της Κύπρου, διαμηνύει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση που ανακοίνωσε υποτιθέμενα μέτρα... δεν ζημιώνει εμάς αλλά τον εαυτό της», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, μετά την συνάντηση που είχε με τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ. «Συνεχίζουμε τις ερευνητικές μας δραστηριότητες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με αμετάβλητη αποφασιστικότητα», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά για την στάση που κρατά στο Κυπριακό και ισχυρίστηκε «ότι κανένα έργο που αγνοεί την Τουρκία ή την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στα μέσα Ιουλίου οι Βρυξέλλες υιοθέτησαν μια σειρά πολιτικών και οικονομικών μέτρων ως απάντηση για τις συνεχιζόμενες εξορυκτικές έρευνες που πραγματοποιεί παράνομα η Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις. Επίσης, και οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν μηνύματα στην Άγκυρα για τις δραστηριότητες που πραγματοποιεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Anadolu.