22 Αύγουστος 2019, 21:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αύγουστος 2019, 21:09

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τον Ρώσο πρέσβη

  • Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τον Ρώσο πρέσβη
    (Φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δέχθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Αυγούστου, εθιμοτυπική επίσκεψη από τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Μάσλοβ, με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του. Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε η κοινή επιθυμία των δύο πλευρών για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδος-Ρωσίας.

Ο Αντ. Μάσλοβ εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ρωσίας για την πραγματοποίηση επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη χώρα μας έως τα τέλη του έτους.

Επίσης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων, ενώ ο ΑΝΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία καθώς και στην επιβολή πολύ υψηλών δασμών στις εισαγωγές ελληνικής γούνας.

Επιπλέον, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο αυτό, ο Μ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας, η οποία με τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο υπονομεύει την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή. Τέλος, προσκάλεσε τη Ρωσία να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας το 2021, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.