21 Μάρτιος 2014, 18:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:26

Γράφτηκε ο επίλογος της δραματικής υπόθεσης του Μάριου Παπαγεωργίου

  • Τα στοιχεία του 26χρονου αγνοούμενου και των απαγωγέων του

Σήμερα Παρασκευη γράφτηκε ο επίλογος της δραματικής υπόθεσης απαγωγής και δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου με την καταδίκη των ενόχων. Τραγική φιγούρα η μητέρα του 26χρονου που ζητά να μάθει πού είναι το παιδί της.

Ο Πέτρος Μιχαλεάκος, τον οποίο στην πρότασή του ο εισαγγελέας είχε χαρακτηρίσει ως εγκέφαλο της απαγωγής και αρχηγό της σπείρας, καταδικάστηκε σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, αρπαγή από κοινού, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και σύσταση συμμορίας.

Σε έξι χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Αναστάσιος Μπάσαντης, για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, ενώ σε τέσσερα χρόνια φυλακή με τετραετή αναστολή και με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του καταδικάστηκε ο Αριστείδης Κορέντιος για ένταξη σε συμμορία.

Αθώοι κρίθηκαν οι Παναγιώτης Χαϊκάλης και Ευγενία Ταμπακάκη, ενώ τα αδέλφια της, Βασίλειος και Γεράσιμος Ταμπακάκης κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε συμμορία.

Ο Βασίλειος Ταμπακάκης καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλακή, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, ενώ ο Γεράσιμος Ταμπακάκης σε τρία χρόνια φυλάκιση εξαγοράσιμη επίσης προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Τέλος, σε ποινή φυλάκισης 18 ετών καταδικάστηκε η Παρασκευή Σιούταλου, για αρπαγή, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και ένταξη σε συμμορία.

Να σημειωθεί εδώ ότι όλοι οι κατηγορούμενοι ζήτησαν να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ο εισαγγελέας όμως ζήτησε να απορριφθεί, όπως και έγινε.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του Μάριου, η οποία δεν άντεξε την πίεση και την συναισθηματική φόρτιση και κατέρρευσε τέσσερις φορές στο δικαστήριο, ενώ φώναζε συνεχώς:

«Θέλω να μάθω πού είναι το παιδί μου. Το παιδί μου μπορούν να το φέρουν πίσω»;

Κανείς από τους κατηγορούμενους δεν λύγισε για να αποκαλύψει πού βρίσκεται το πτώμα του άτυχου 26χρονου, ώστε να έρθει επιτέλους η κάθαρση για την μητέρα του και τους συγγενείς του που εδώ και ενάμιση χρόνο ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Πηγή: madata.gr