22 Αύγουστος 2019, 17:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αύγουστος 2019, 17:42

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Παιανία

  • Υπό έλεγχο η φωτιά στην Παιανία
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ ΜΠΕ / Τάκης Κούρος)

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Παιανία Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων.

Αντίθετα, πριν από λίγη ώρα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη δημοτική ενότητα του Λούρου Πρεβέζης. Κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με οκτώ πυροσβέστες και δύο Πετζετέλ. Συνδράμουν ένα εθελοντικό όχημα και μια υδροφόρα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σε εξέλιξη είναι δύο ακόμη φωτιές. Η πρώτη καίει δασική έκταση στο Ακραίφνιο Ορχομενού Βοιωτίας και η δεύτερη δασική έκταση στο Πετρωτό Δομοκού Φθιώτιδας. Και στα δύο πύρινα μέτωπα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, όπως κάνει γνωστό η Πυροσβεστική. Στο Ακραίφνιο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο Πετζετέλ, ενώ στο Πετρωτό 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με επτά πυροσβέστες, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο μικρά Πετζετέλ. Συνδρομή παρέχει ένα μηχάνημα έργου του ΟΤΑ.