23 Αύγουστος 2019, 11:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Αύγουστος 2019, 11:22

Διαφορετική αγγουροσαλάτα – Από την (Π)ρωσία με αγάπη

  • Διαφορετική αγγουροσαλάτα – Από την (Π)ρωσία με αγάπη
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τη συνταγή αυτήν την δοκιμάσαμε στο Μόναχο, σε οικογένεια με ρίζες στην πάλαι ποτέ Πρωσία, όπου μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο επαναπατρίστηκαν πολλοί Γερμανοί που ζούσαν στη Ρωσία – εξού και ο τίτλος.

Τα υλικά δεν δίνονται μετρημένα γιατί η ποσότητα εξαρτάται από το πόσα άτομα θα φάνε.

Η γεύση θα σας καταπλήξει!

ΥΛΙΚΑ
  • αγγούρια, κατά προτίμηση χοντρά
  • αλάτι
  • κρεμμύδι
  • άσπρο ξίδι
  • ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε τα αγγούρια στα δύο (καθέτως) και αφαιρούμε τα σπόρια. Μετά τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με τον αποφλοιωτή ή με το ειδικό εξάρτημα του μίξερ.
  2. Βάζουμε τις λεπτές φέτες σε σουρωτήρι μαζί με αλάτι, και τις ζουλάμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν αρκετή ώρα.
  3. Διαλύουμε τη ζάχαρη στο άσπρο ξίδι.
  4. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ μικρά κυβάκια.
  5. Σερβίρουμε την αγγουροσαλάτα σε μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ραντίζουμε με το μίγμα ξιδιού-ζάχαρης.