22 Αύγουστος 2019, 15:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αύγουστος 2019, 18:20

«Ποντιακά» μαθήματα από τον μητροπολίτη Δράμας στη διοίκηση της Τράμπζονσπορ

  • «Ποντιακά» μαθήματα από τον μητροπολίτη Δράμας στη διοίκηση της Τράμπζονσπορ
    (Φωτ.: ΠΑΕ ΑΕΚ)

Ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε η ΠΑΕ ΑΕΚ στους αξιωματούχους της UEFA και στη διοίκηση της Τράμπζονσπορ ενόψει του αγώνα για τα play off του Europa League.

Ο ποντιακής καταγωγής μητροπολίτης είναι καλεσμένος της ΑΕΚ στα επίσημα του ΟΑΚΑ, στον αγώνα που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του γεύματος με φόντο την Ακρόπολη ήταν όταν ο κ. Παύλος, ο οποίος για 15 χρόνια υπηρέτησε ως ηγούμενος στην Παναγία Σουμελά, ανέλυσε στον πρόεδρο της τουρκικής ομάδας, Αχμέτ Αγκάογλου την καταγωγή του. Όπως του εξήγησε, οι γονείς του πατέρα του γεννήθηκαν στην περιοχή Κιουρτουνίου, ένα ορεινό μέρος μεταξύ Τραπεζούντας και Αργυρούπολης, ενώ οι γονείς της μητέρας του ήταν από την Κρώμνη.

Μάλιστα, παρέδωσε στην Τράμπζονσπορ και ένα συμβολικό δώρο που θα τοποθετηθεί στο μουσείο της ομάδας. Πρόκειται για ένα αντίγραφο φιρμανιού με τα προνόμια της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο.

700 εισιτήρια για τον αγώνα στην Τραπεζούντα
Το ενδιαφέρον των οπαδών της ΑΕΚ για τον επαναληπτικό στην Τραπεζούντα είναι εξαιρετικά μεγάλο, και τα 700 εισιτήρια για το «Σενιόλ Γκιουνές» αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα και από πολλούς που θέλουν να συνδυάσουν τον αγώνα με μια επίσκεψη στη γη των προγόνων τους.

Η διάθεση των εισιτηρίων που κοστίζουν 10 ευρώ θα ξεκινήσει αύριο.

Tην Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή εισιτήρια θα διατίθενται στις ώρες της προπώλησης του αγώνα ΑΕΚ-Ξάνθη μόνο στο εκδοτήριο του σταθμού ΗΣΑΠ Ειρήνη, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη από το τμήμα εισιτηρίων της ΠΑΕ ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (κάτω από τη Θύρα των VIP) από τις 10:00 έως τις 16.00 το απόγευμα.