21 Αύγουστος 2019, 17:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Αύγουστος 2019, 17:49

Συνάντηση Μητσοτάκη με αξιωματούχο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

  • Συνάντηση Μητσοτάκη με αξιωματούχο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ
    Εικόνα από τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με την Ν. Λόουι στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Με την πρόεδρο της Επιτροπής Κατανομής Πόρων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νίτα Λάουι συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Αντώνης Διαματάρης.

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπυργού, η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα και συζητήθηκαν οι προοπτικές εμβάθυνσης της αμυντικής, οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, Μητσοτάκης και Λάουι αναφέρθηκαν στην ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ καθώς και την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.

Ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι προσβλέπει στη στενή συνεργασία της Ελλάδας με την αμερικανική κυβέρνηση και το αμερικανικό Κογκρέσο για την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Σημείωσε ότι η Ελλάδα, ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με σταθερό πολιτικό σύστημα και ανοιχτή οικονομία, αποτελεί αξιόπιστο εταίρο των ΗΠΑ στην περιοχή.

Από την πλευρά της, η Ν. Λάουι μετέφερε στον πρωθυπουργό τον σεβασμό και την εκτίμηση που χαίρει η Ελλάδα στο αμερικανικό Κογκρέσο ως πυλώνας σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και υπογράμμισε τις προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών.