22 Μάρτιος 2014, 10:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:26

Ρίγη συγκίνησης από 2.500 παιδιά που αγκάλιασαν την Ακρόπολη

  • Ρεάλ Μαδρίτης: Αίτημα στο ΚΑΣ για κινηματογράφηση στην Ακρόπολη

Ρίγη συγκίνησης προκλήθηκαν χθες Παρασκευή, στην Ακρόπολη με 2.500 παιδιά  να σχηματίζουν μια ανθρώπινη αλυσίδα που περικύκλωσε το αρχαίο μνημείο.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του ρατσισμού Εκδήλωση με τη συμμετοχή 2.500 παιδιών, τα οποία σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από την Ακρόπολη, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι με πρωτοβουλία της η γενικής γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού.

Με σύνθημα «Αγκαλιάζουμε την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα» παιδιά όλων των εθνικοτήτων και ΑμεΑ είπαν τραγούδια σχετικά με το νόημα της ημέρας σκορπίζοντας στον αττικό ουρανό περισσότερα από 2000 πολύχρωμα μπαλόνια στέλνοντας το μήνυμα της ειρηνικής και δημιουργικής χωρίς διακρίσεις συνύπαρξης των ανθρώπων.

Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Μουσείο της Ακρόπολης στο οποίο θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Αντώνης Ρέμος, Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Κανά, Μελίνα Ασλανίδου, Σόνια Θεοδωρίδου καθώς και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.

Παράλληλα θα λάβουν χώρα και δρώμενα από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου «Παλλάδιο» υπό την επιμέλεια του Θεάτρου «Δόρα Στράτου».

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας μαζί με τους υπουργούς Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου...

Πηγή: newsnowgr.com

Gallery