21 Μάρτιος 2014, 15:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:26

Ο στρατιώτης που γονάτισε μπροστά στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη

  • Ο στρατιώτης που γονάτισε μπροστά στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη

Ο στρατιώτης που γονάτισε μπροστά στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Συγκίνηση και δέος από τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στον τερματισμό της πορείας των «Λακκο-Δαιμόνων» που αναβίωσε το ΓΕΕΘΑ

Η πορεία ήταν  85 χιλιομέτρων στην οποία συμμετείχαν 72 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από όλη την Ελλάδα που έτρεξαν το δρόμο με φορτίο πορείας και οπλισμό!

Το πιο δυνατό χειροκρότημα έλαβαν οι γυναίκες που κατάφεραν να τερματίσουν καθώς και ο τελευταίος ένστολος που τερμάτισε ξυπόλητος

Μπροστά στον Ανδριάντα του Γέρου του Μωριά τερμάτισαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που μέρος στο 1ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη. 

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας διοργάνωσε αυτή την επετειακή πορεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στα πλαίσιο τους εορτασμού της Εθνικής Επετείου.

Η τελετή έναρξης έγινε τη Δευτέρα 17 Μαρτίου στην Αρεόπολη, την Τρίτη 18 Μαρτίου από το Γύθειο και την τελευταία ημέρα Τετάρτη 19 Μαρτίου ξεκίνησαν από τα Άνω Δολιανά (Αγ. Ιωάννης) με κίνηση στο δρομολόγιο Άνω Δολιανά – Ρίζες – Λιθοβούνια – Στενό – Νεοχώρι – Αγ. Βασίλειος – Πέλαγος – Α/Δ Τρίπολης – Τρίπολη (Πλατεία Άρεως).

Όσοι κατέφθαναν στην πλατεία Άρεως μπροστά στον Γέρο του Μοριά  ήταν φανερά κουρασμένοι αλλά κανένας δεν ήταν μετανιωμένος, το αντίθετο ήταν υπερήφανοι που έτρεξαν για την Πατρίδα και τους Ήρωές της. Ένας από τους στρατιώτες μάλιστα, γονάτισε μπροστά στο άγαλμα.

Τραγική  ειρωνία… Σαν σήμερα ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας παραπέμπονται σε δίκη με τις κατηγορίες της συνωμοσίας και της εσχάτης προδοσίας.

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο τέλος του κειμένου...

Πηγή: veteranos.gr, stratiotikathemata.blogspot.gr

Gallery