21 Μάρτιος 2014, 18:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:26

Ο πρώτος ανοιχτός Μαραθώνιος για hackers

  • Κατεπείγουσα έρευνα για τους hackers του υπουργείου Οικονομικών

Ο πρώτος ανοιχτός Μαραθώνιος για χάκερς πρόκειται να διοργανωθεί στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το Volos Hack community.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν διαγωνισμό προγραμματισμού στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν οι θιασώτες της τεχνολογίας.

Το VolosHack είναι ένα hacker community, μια ανοιχτή κοινότητα προγραμματιστών και θιασωτών της τεχνολογίας με κοινή επιθυμία να βελτιώσουν τον κόσμο γύρω τους. Αυτό συνεπάγεται τη συνεχή εξάσκηση και ενίσχυση των δυνατοτήτων τους, λύνοντας ενδιαφέροντα τεχνικά προβλήματα και προσφέροντας την εργασία τους στην κοινωνία σε κάτι που συνιστά μια ατελείωτη περιπέτεια και ένα τρόπο ζωής.

Το community τους δίνει την ευκαιρία να έχουν συχνή αλληλεπίδραση με άτομα με κοινά ενδιαφέροντα, να φροντίζουν για την αλληλοεκπαίδευσή τους, να ανταλλάζουν ιδέες και γνώσεις αλλά και να έχουν βοήθεια όταν τη χρειάζονται. Συναντιούνται δύο φορές το μήνα με σύνηθες πρόγραμμα την παρουσίαση κάποιας ενδιαφέρουσας τεχνολογίας, στη συνέχεια συζήτηση μεταξύ τους και γνωριμία με τους νέους παρευρισκόμενους και τέλος εξάσκηση και συγγραφή κώδικα είτε στα πλαίσια κάποιου workshop είτε για την υλοποίηση κάποιου project μας.

Το πρώτο τους project είναι το UTHPortal, μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για την ενημέρωση των φοιτητών. Ο μαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί το Σάββατο 29 Μαρτίου.

Πηγή: zougla.gr