20 Αύγουστος 2019, 21:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Αύγουστος 2019, 21:58

Μπλακ άουτ στον Πόρο: Πότε αναμένεται αποκατάσταση της βλάβης

  • Πόρος: Περιοριστικά μέτρα για μπαρ, πάρτι, λαϊκές αγορές στο νησί λόγω κορονοϊού
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Συντονιστικό κέντρο για τη διαχείριση της κατάστασης που προέκυψε στον Πόρο μετά το δυστύχημα με το ελικόπτερο στήθηκε με εντολή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. Το νησί από το μεσημέρι της Δευτέρας είναι χωρίς ρεύμα, καθώς υπάρχει βλάβη στο εναέριο καλώδιο της ΔΕΗ που το συνδέει με την Πελοπόννησο.

Η βλάβη δεν αναμένεται να επιδιορθωθεί πριν από το πρωί της Τετάρτης, γι’ αυτό και στον Πόρο μεταφέρθηκαν επτά γεννήτριες. Από δύο ανήκουν στον ΔΕΔΔΗΕ, στον στρατό και στην ΕΥΔΑΠ, ενώ μία παραχωρήθηκε από ιδιωτική εταιρεία.

Στο συντονιστικό κέντρο θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ο δήμαρχος του Πόρου, ενώ θα αποτελεί και το σημείο στο οποίο οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Τα εξειδικευμένα συνεργεία αναμένονται γύρω στις 22:00 και στόχος είναι να δουλέψουν πυρετωδώς μέχρι το πρωί.

Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά όλη τη νύχτα θα είναι διαθέσιμο πλοίο που θα συνδέει τον Πόρο με τον Γαλατά, ενώ θα ενισχυθούν και οι αστυνομικές και ιατρικές δυνάμεις.