21 Αύγουστος 2019, 08:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Αύγουστος 2019, 00:33

Δωρεά 260.000 δολαρίων για τον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης

  • Δωρεά 260.000 δολαρίων για τον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης
    (Φωτ. αρχείου ekirikas.com / Κώστας Μπέη)

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι πραγματοποιήθηκε δωρεά ύψους 260.000 δολαρίων για την ολοκλήρωση της κατασκευής του ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν από τα έσοδα του γεύματος της ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αναφέρει σχετικά: «Ένιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση από τον αριθμό των πιστών που ταξίδεψαν από κοντά αλλά και από μακριά για να συμμετάσχουν στην ενθρόνισή μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις γενναιόδωρες ενορίες, τις οργανώσεις και τους πιστούς που συνέβαλαν στο γεύμα και των οποίων η παρουσία έκανε την ημέρα εξαιρετική. Από την αρχή ζήτησα να κρατηθούν τα καθαρά έσοδα από το γεύμα για την κατασκευή του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, και είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτήν τη σημαντική δωρεά».

Το ποσό που θα δοθεί αντιπροσωπεύει τα καθαρά έσοδα από το γεύμα της ενθρόνισης, το οποίο στηρίχθηκε από πολλούς γενναιόδωρους πιστούς, συμπεριλαμβανομένων ενοριών, οργανώσεων και μεμονωμένων ατόμων, και προσέλκυσε περισσότερα από 1.700 άτομα.

Η δωρεά θα συμβάλει στις δραστηριότητες για τη συγκέντρωση χρημάτων, έτσι ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες για την κατασκευή του Ιερού Ναού.

Μια πλήρης οικονομική έκθεση σχετικά με την ενθρόνιση και τις σχετικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του γεύματος, θα επισυναφθεί ως μέρος των οικονομικών καταλόγων της Αρχιεπισκοπής για το δεύτερο τρίμηνο και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της μόλις ολοκληρωθεί, επισημαίνεται στο ανακοινωθέν.

  • Πηγή: ekirikas.com.