19 Αύγουστος 2019, 22:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2019, 22:54

Ενισχύεται το σενάριο του εμπρησμού για τη φωτιά στην Εύβοια

  • Ενισχύεται το σενάριο του εμπρησμού για τη φωτιά στην Εύβοια
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ασβεστόπουλος)

Προβληματικό φαίνεται να είναι το άλλοθι του βασικού υπόπτου για την καταστροφική φωτιά στην Εύβοια, όπως προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, πλέον το σενάριο του εμπρησμού φαίνεται ακόμα πιο πιθανό, καθώς το σήμα του κινητού του 33χρονου δεν επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του ότι τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου βρισκόταν 25 χλμ. μακριά από το σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς και μακριά από το χωριό Σταυρός όπου διαμένει.

Τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι το τηλέφωνο ενεργοποίησε κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στον Σταυρό.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έλαβαν τις πρώτες προφορικές απαντήσεις από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, και πλέον αναμένονται και εγγράφως οι άρσεις απορρήτου και οι απαντήσεις όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων είχε μιλήσει για εμπρησμό, καθώς η φωτιά ξέσπασε αφενός ξημερώματα και αφετέρου σε τρία σημεία προσβάσιμα με δρόμο, σε απόσταση 1.500 περίπου μέτρων από το χωριό Μακρυμάλλη. Οι Αρχές, άλλωστε, εντόπισαν υλικά καύσης (όπως στουπιά και πλαστικά μέρη μπιτονιών) και συσσωρευμένη καύσιμη ύλη (κλαδιά και ξύλα), ενώ βρέθηκαν και κάποια φιαλίδια υγραερίου, που όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν σχετίζονται με τη φωτιά.