19 Αύγουστος 2019, 16:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2019, 16:52

Στον εισαγγελέα ο φάκελος για τα πλοία στη Σαμοθράκη

  • Στον εισαγγελέα ο φάκελος για τα πλοία στη Σαμοθράκη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χάρης Ιορδανίδης)

Φάκελο με υλικό για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων ΣΑΟΣ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης η τοπική λιμενική Αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία δεν αποκλείεται να διεξάγει προανάκριση.

Τα δύο πλοία λόγω βλάβης παραμένουν ακινητοποιημένα από την Κυριακή 11 Αυγούστου. Τη γραμμή εξυπηρετούν το επιβατηγό ΖΕΦΥΡΟΣ και το ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό καταμαράν Andros Jet, που έχουν δώσει μια άμεση αλλά προσωρινή λύση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση

Οι υπεύθυνοι της πλοιοκτήτριας εταιρείας των ΣΑΟΣ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ έχουν κληθεί σε ακρόαση από τον Γιάννη Πλακιωτάκη. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, η σύμβαση με τα δύο πλοία για τη χειμερινή περίοδο είναι επιδοτούμενη, δεκαετούς διάρκειας και λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2019.

Κυβερνητικό πακέτο μέτρων
Στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στο Μαξίμου αποφασίστηκε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη λήξη της παρούσας σύμβασης, αλλά και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης στα λιμάνια της Καμαριώτισσας και των Θερμών.

Ακόμα, θα υπάρξει συνεργασία με τον ΕΟΤ στη Ρουμανία για την προσέλκυση τουριστών, και μεσοπρόθεσμα η Σαμοθράκη και η Αλεξανδρούπολη θα συνδεθούν με τη Λήμνο.

Για τη Σαμοθράκη ανακοινώθηκε επιπλέον ότι θα προστεθούν 4,5 εκατ. για αντιπλημμυρικά έργα που είχαν εξαγγελθεί μετά τις καταστροφές του Σεπτεμβρίου του 2017, ενώ γενικά για τις άγονες γραμμές στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει βελτιστοποίηση του πλαισίου προκήρυξης, ώστε να δρομολογηθούν καλύτερα πλοία και ταυτόχρονα να περιλαμβάνεται η δυνατότητα πλοίου αντικατάστασης.