19 Αύγουστος 2019, 13:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2019, 12:59

Μαίνεται η φωτιά στην Γκραν Κανάρια – Απομακρύνθηκαν 8.000 άνθρωποι

  • Μαίνεται η φωτιά στην Γκραν Κανάρια – Απομακρύνθηκαν 8.000 άνθρωποι
    Οι πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες στη νήσο Γκραν Κανάρια (φωτ.: EPA / Angel Medina G.

Περίπου 8.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να φύγουν από το μέρος όπου βρίσκονταν, καθώς οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να σβήσουν τη μεγάλη πυρκαγιά στην νήσο Γκραν Κανάρια στις Καναρίους Νήσους της Ισπανίας, δήλωσαν σήμερα οι Αρχές. Η φωτιά, η οποία ξεκίνησε το Σάββατο κοντά στην πόλη Τεχέδα, προχωρά σε διάφορα μέτωπα, ενισχυόμενη από έναν συνδυασμό υψηλών θερμοκρασιών, ισχυρών ανέμων και χαμηλής υγρασίας. Μέχρι στιγμής, η πυρκαγιά επηρεάζει το ορεινό κεντρικό τμήμα του νησιού και όχι τις παράκτιες περιοχές που είναι γεμάτες με τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Η πυρκαγιά παραμένει εκτός ελέγχου», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, μιλώντας στο Reuters. «Είναι μια πολύ μεγάλη φωτιά», πρόσθεσε.

Δεκαέξι αεροπλάνα και ελικόπτερα, καθώς και περισσότεροι από 700 πυροσβέστες δίνουν μάχημε τις φλόγες, που φθάνουν ακόμη και τα 50 μέτρα, ανέφεραν οι Αρχές. Περισσότερα από 34.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής και η φωτιά κινείται επιθετικά προς το βορειοδυτικό φυσικό πάρκο Ταμανάμπα, το οποίο έχει μερικά από τα παλαιότερα πευκοδάση του νησιού.

Περίπου 400 πυροσβέστες πέρασαν τη νύχτα πολεμώντας στα μέτωπα της φωτιάς, ελπίζοντας να τη θέσουν υπό έλεγχο πριν απειλήσει πυκνοκατοικημένες περιοχές. Είναι η δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα που η Τεχέδα εκκενώνεται εξαιτίας πυρκαγιάς.

  • Πηγή: Reuters.