19 Αύγουστος 2019, 12:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2019, 12:11

Τσαβούσογλου: Πλέει προς ανατολική Μεσόγειο τέταρτο τουρκικό πλοίο

  • Γεραπετρίτης: Δεν προκαλεί ανησυχία ο πλους του «Ορούτς Ρέις» 3
    Το τουρκικό πλοίο «Oruç Reis» (φωτ. αρχείου: EPA / Tolga Bozoglu)

Το τέταρτο τουρκικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» είναι καθοδόν για την ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε μέσω Twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Απαντώντας στον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί η Τουρκία δεν βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε πως προφανώς ο ηγέτης του CHP νομίζει πως το «Φατίχ», το «Γιαβούζ» και το «Μπαρμπαρός» είναι ελληνικά πλοία.

«Ο κ. Κιλιτσντάρογλου προφανώς νομίζει ότι το "Φατίχ", το "Γιαβούζ" και το "Μπαρμπαρός", που προστατεύουν τα δικά μας δικαιώματα και της "τδβκ", είναι ελληνικά πλοία. Και το τέταρτό μας πλοίο "Ορούτς Ρέις" είναι καθοδόν. Είμαστε έτοιμοι να ενημερώσουμε για το θέμα τον κ. γενικό πρόεδρο, ο οποίος δεν είναι επαρκώς ενημερωμένος για την εθνική υπόθεσή μας στο Κυπριακό», έγραψε στο Twitter ο Τσαβούσογλου.

Ο Κιλιτσντάρογλου είχε δηλώσει νωρίτερα, σε ομιλία του στο Νέβσεχιρ, ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τη διοίκηση της Συρίας, πρέπει να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με την Αίγυπτο. «Στην ανατολική Μεσόγειο υπάρχει πλούσιο πετρέλαιο, φυσικό αέριο. Η Αμερική είναι εκεί, η Ελλάδα είναι εκεί, η "ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου" είναι εκεί, η Αίγυπτος είναι εκεί, το Κατάρ είναι εκεί, όλοι είναι εκεί, μόνο ένα κράτος δεν είναι εκεί, η Τουρκία. Γιατί δεν είναι; Λένε στα λόγια ότι ασκούν επιτυχημένη εξωτερική πολιτική. Γιατί δεν είμαστε εκεί; Επειδή τσακωθήκαμε με την Αίγυπτο. Γιατί τσακωθήκαμε; Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με την Αίγυπτο. Γιατί τσακωθήκαμε; Θέλω αυτό να το σκεφτούν οι αδελφοί μου στο ΑΚΡ», δήλωσε ο αρχηγός του CHP.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΥΠΕ.