19 Αύγουστος 2019, 09:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2019, 08:59

Ευρεία σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου για τη Σαμοθράκη

  • Έρχονται νέα μέτρα για τον κορονοϊό
    Εξωτετική άποψη του Μεγάρου Μαξίμου (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη και πώς το νησί δεν θα ξαναζήσει μέρες… αποκλεισμού όπως τις φετινές, στην καρδιά μάλιστα της τουριστικής σεζόν, θα τεθεί επί τάπητος στην ευρεία σύσκεψη που θα γίνει στο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Το κυβερνητικό επιτελείο επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το λιμάνι της Καμαριώτισσας αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα ασφαλείας που είναι γνωστά εδώ και καιρό. Από τη μεριά της η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για ολιγωρία.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί: Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Σε «απολογία» για τα πλοία που είναι στη γραμμή
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης χθες κάλεσε σε ακρόαση τους υπευθύνους για τα δρομολόγια των πλοίων ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ που βρίσκονται στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, μετά το χάος που προκλήθηκε και την απίστευτη ταλαιπωρία.

Το νησί έμεινε αποκλεισμένο για αρκετές ημέρες λόγω μηχανικής βλάβης των δύο πλοίων.

Ωστόσο, το ΣΑΟΣ, αν και επισκευάστηκε, με απόφαση της πλοιοκτήτριας εταιρείας δεν επέστρεψε στη γραμμή, και συνεπώς το Andros Jet, που δρομολογήθηκε προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση, εκτέλεσε όλα τα δρομολόγια του σαββατοκύριακου. Χθες ανακοινώθηκε ότι το συγκεκριμένο καταμαράν θα παραμείνει μέχρι και την Τρίτη, ενώ έως τις 25 Αυγούστου παρατάθηκε η ναύλωση του ΑΝΑΞ για τη μεταφορά οχημάτων και ειδών πρώτης ανάγκης.