18 Αύγουστος 2019, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Αύγουστος 2019, 00:15

Δυνατό μελτέμι σήμερα στο Αιγαίο

  • Δυνατό μελτέμι σήμερα στο Αιγαίο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο, αναμένονται την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη δυτική Μακεδονία από 10 έως 28 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στην Ήπειρο και στην κεντρική Ελλάδα από 16 έως 34 βαθμούς, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 18 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 31 βαθμούς, με τις μέγιστες στη νότια Κρήτη να φτάνουν στους 33 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι αναμένεται να επικρατήσουν στα ανατολικά και κυρίως στα νότια τμήματα του Αιγαίου.

Οι εντάσεις των ανέμων σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία θα φτάνουν γενικά τα 7 μποφόρ, ενώ στις νοτιοανατολικές Κυκλάδες, στην ανατολική Κρήτη και στο Καρπάθιο πέλαγος αναμένονται εντάσεις έως 8 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί επισημαίνονται οι περιοχές όπου εκτιμάται ότι θα εντοπίζονται οι ισχυρότεροι άνεμοι.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 22 έως 31 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς.

  • Πηγή: meteo.gr.