17 Αύγουστος 2019, 10:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αύγουστος 2019, 10:59

Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές λήγουν οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων

  • Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές λήγουν οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λίγα 24ωρα απέμειναν πριν αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της υποβολής δηλώσεων για το κτηματολόγιο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Οι ιδιοκτήτες περίπου 15.000 ακινήτων έχουν ελάχιστες μέρες για να δηλώσουν τα οικήματα που βρίσκονται στην κατοχή τους ώστε να μην τα χάσουν διά παντός αφού αυτά θα περάσουν στο Δημόσιο.

Οι περιοχές όπου λήγει η προθεσμία
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων αρχίζουν να εκπνέουν:

  • Από τις 23 Αυγούστου στην Αχαϊα, σε προκαποδιστριακούς δήμους και κοινότητες του δήμου Αιγιαλείας
  • Στις 26 Αυγούστου στους δήμους Τριφυλίας, Πύλου- Νέστορος, Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας, σε 26 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ του δήμου Καλαμάτας και 67 του δήμου Μεσσήνης.
  • Στις 28 Αυγούστου στους δήμους Αλιάρτου, Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας, Θήβας σε 19 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ του δήμου Λειβαδιάς, 7 του δήμου Ορχομενού και 4 του δήμου Τανάγρας, στον δήμο Δωρίδος και σε 25 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ του δήμου Δελφώ
  • Στις 12 Σεπτεμβρίου στη Μαγνησία και τις Σποράδες, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου εκπνέουν οι προθεσμίες σε Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω, Ρόδο, στους προκαποδιστριακούς δήμους Αγίων θεοδώρων και Λουτρακίου - Περαχώρας και στις κοινότητες Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων, Ξυλοκέριζας και Ισθμίων Κορινθίας.
  • Στις 30 Σεπτεμβρίου σε Δράμα, Ξάνθη, Χαλκιδική, Φλώρινα, Καστοριά, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, Εύβοια, Χίο, Ικαρία, Σάμο, Λακωνία και στο Ηράκλειο Κρήτης, στο υπό κτηματογράφηση τμήμα του.