16 Αύγουστος 2019, 23:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αύγουστος 2019, 00:18

Επεισοδιακός φορολογικός έλεγχος σε δημοφιλές μπαρ της Μυκόνου

  • Επεισοδιακός φορολογικός έλεγχος σε δημοφιλές μπαρ της Μυκόνου
    (Πηγή: protothema.gr)

Επεισοδιακός ήταν ο έλεγχος από κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τα ξημερώματα της Παρασκευής σε πολύ δημοφιλές μπαρ στη Μύκονο, και χρειάστηκε για μια ακόμη φορά η συνδρομή της αστυνομίας.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν τη μη έκδοση 9 αποδείξεων συνολικού ποσού 752 ευρώ.

Όμως, μιας και η επιχείρηση ήταν υπότροπη –πριν από έναν μήνα είχε ανασταλεί η λειτουργία της για 48 ώρες–, αυτήν τη φορά το «λουκέτο» θα είναι για τέσσερις ημέρες. Η... περιπέτεια ωστόσο ξεκίνησε όταν οι ελεγκτές συνέτασσαν το σχετικό σημείωμα διαπιστώσεων, καθώς περικυκλώθηκαν από το προσωπικό ασφαλείας του μπαρ που δεν τους επέτρεψε να το επιδώσουν, γεγονός που τους ανάγκασε να αποχωρήσουν.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ενημέρωσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, οι οποίοι διέταξαν την άμεση συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων. Έτσι, το σημείωμα διαπιστώσεων και η απόφαση αναστολής λειτουργίας θυροκολλήθηκαν από κοινού από τους ελεγκτές και τους αστυνομικούς.

Το μπαρ θα κλείσει από την προσεχή Δευτέρα, αλλά, μιας και ο ιδιοκτήτης είναι υπότροπος, έχει διορία δύο ημερών για την υποβολή πιθανών ενστάσεων και αντιρρήσεων.

  • Αναδημοσίευση από ΑΠΕ-ΜΠΕ.