16 Αύγουστος 2019, 20:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Αύγουστος 2019, 20:27

Γνωρίζοντας το εντυπωσιακό φαράγγι «Καλυψώ» (φωτο)

  • Γνωρίζοντας το εντυπωσιακό φαράγγι «Καλυψώ» (φωτο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ντόμαλης)

Στα παράλια του νομού Λαρίσης, στην περιοχή της Αγιάς, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο βρίσκεται ένα φαράγγι που ο καθένας πρέπει να επισκεφτεί. Ένα μέρος πραγματικά μαγευτικό με άγρια παρθένα βλάστηση αλλά και επιβλητικούς καταρράκτες, με κρυστάλλινα νερά και μικρές λιμνούλες ιδανικές για ξεχωριστές βουτιές...

Πρόκειται για το φαράγγι «Καλυψώ», το οποίο βρίσκεται ανατολικά του Κισσάβου πάνω από την περιοχή του Κόκκινου Νερού.

Οι επισκέπτες θα ενθουσιαστούν από το τοπίο και την ιδιαίτερη ομορφιά που χαρίζει η φύση. Στο φαράγγι οργανώνονται πεζοπορίες, καταρριχήσεις και άλλες δράσεις που συνδυάζουν την άθληση με την περιήγηση σε μια περιοχή με σπάνιο φυσικό κάλλος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o οργανωτής πεζοποριών και καταρριχήσεων στο φαράγγι, Νίκος Ντάγκας, τονίζει πως το μέρος είναι πραγματικά εντυπωσιακό και μοναδικό για κάθε επισκέπτη. Όπως σημειώνει, το φαράγγι «Καλυψώ» είναι «το μοναδικό φαράγγι στην Ελλάδα από όπου ο επισκέπτης μπορεί και αγναντεύει το Αιγαίο Πέλαγος καθώς κατεβαίνει τους καταρράχτες μέσα από μια πυκνή βλάστηση και τις φυσικές πεντακάθαρες λίμνες».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ντόμαλης)

Οι μυημένοι στις καταρριχήσεις, σημειώνει ο έμπειρος Ν. Ντάγκας, μπορούν να συμμετέχουν σε καταβάσεις με rappel σε οκτώ καταρράχτες (ο μεγαλύτερος φτάνει τα 100 μέτρα), ενώ για όσους δεν είναι και τόσο... τολμηροί, υπάρχει η δυνατότητα πεζοπορίας σε ένα πανέμορφο μονοπάτι, το οποίο και οδηγεί στον μεγάλο καταρράχτη και σε μια φυσική λίμνη.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας ο καθένας μπορεί να απολαύσει το γοητευτικό καταπράσινο τοπίο και να κολυμπήσει στις φυσικές λίμνες, ενώ οι επισκέπτες μπορούν μέσα από ένα άλλο μονοπάτι να οδηγηθούν στη φυσική κολυμπήθρα για μπάνιο και θεραπεία με φυσικό άργιλο ή στα ιαματικά κρύα λουτρά στο Κόκκινο Νερό για μπάνιο και λασπόλουτρο.

Μεταξύ άλλων ο Ν. Ντάγκας σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως το ενδιαφέρον για το πανέμορφο φαράγγι, αλλά και για τις δραστηριότητες που οργανώνονται στην περιοχή είναι μεγάλο τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους τουρίστες που γοητεύονται από την τοποθεσία.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ντόμαλης)

Σημειώνεται πως εκτός από τις οργανωμένες εκδρομές και δράσεις, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφτεί το φαράγγι από μόνος του, όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια της περιήγησης ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλίας Σκυλάκος.
Gallery