16 Αύγουστος 2019, 11:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Αύγουστος 2019, 11:33

ΠΑΟΚ: Αθλήτριες συγχρονισμένης κολύμβησης σχημάτισαν μήνυμα για την Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας

  • ΠΑΟΚ: Αθλήτριες συγχρονισμένης κολύμβησης σχημάτισαν μήνυμα για την Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας
    (Φωτ.: Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες)

Πρόσκληση στην ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης του ΠΑΟΚ να πάρει μέρος στις διεθνείς δράσεις για την παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας στις 19 Αυγούστου, απέστειλε φέτος ο ΟΗΕ.

Καρπός αυτής της πρόσκλησης ήταν οι γυναίκες της ομάδας να σχηματίσουν με τα σώματά τους την φράση «Not a target» (Δεν είναι στόχος).

Το σύνθημα αποτελεί το μήνυμα της εκστρατείας της οργάνωσης τα δύο τελευταία χρόνια, με στόχο την ευαισθητοποίηση για το γεγονός ότι στα μέτωπα συγκρούσεων, ο άμαχος πληθυσμός αλλά και το προσωπικό ανθρωπιστικής αρωγής, δεν αποτελούν στόχο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η έφορος καλλιτεχνικής κολύμβησης του ΠΑΟΚ, Άννα Γουδή, η δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας, έγινε στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο όπου συγκεντρώθηκαν αθλήτριες της ομάδας για να σχηματίσουν την φράση. «Ωστόσο, την προσπάθειά μας στήριξαν και όλα τα κολυμβητικά τμήματα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Ποσειδώνιο, συμμετέχοντας με πολύ όρεξη, στη δημιουργία του συνθήματος», διευκρίνισε η Άννα Γουδή.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στους πολίτες σε ζώνες σύγκρουσης και στους εργαζόμενους ανθρωπιστικής αρωγής που διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους για να τους βοηθήσουν. Σε όλο τον κόσμο, οι συγκρούσεις εκτοπίζουν ανθρώπους από τα σπίτια τους σε αριθμούς ρεκόρ, με περισσότερους από 68 εκατομμύρια ανθρώπους ήδη εκτοπισμένους. Παιδιά αφήνουν το σχολείο τους, οικογένειες εγκαταλείπουν την οικία τους, κοινότητες διαλύονται, οι άμαχοι στοχοποιούνται», αναφέρεται στο μήνυμα της Ύπατης Αρμοστείας όπου καλούνται οι ηγέτες παγκοσμίως, «να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τους ανθρώπους που έχουν ποικιλοτρόπως πληγεί από τις συγκρούσεις».

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την Νατάσα Καραθάνου.