15 Αύγουστος 2019, 14:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Αύγουστος 2019, 13:49

Μητσοτάκης στην Τήνο: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

  • Μητσοτάκης στην Τήνο: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάβει κερί στον ιερό ναό Ευαγγελίστριας όπου με τη σύζυγό του παρακολούθησε την πανηγυρική θεία λειτουργία (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Η σκέψη μας βρίσκεται στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις μεγάλες φωτιές και κυρίως στους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τήνο, όπου μετέβη για τους εορτασμούς της Κοίμησης της Θεοτόκου. Γι’ αυτούς δεν υπάρχουν αργίες και Σαββατοκύριακα, δίνουν τον αγώνα με αυτοπεποίθηση και αυτοθυσία, για να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών αλλά και το περιβάλλον, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημερινή «διπλή εορτή» του ελληνισμού, με αφορμή τον τορπιλισμό της «Έλλης» στις 15 Αυγούστου του 1940. Όπως είπε, αυτές τις μέρες παίρνουμε δύναμη και βρίσκουμε καταφύγιο στην πίστη μας, για να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με μεγαλύτερη σιγουριά, για μια Ελλάδα που επιτέλους γυρίζει σελίδα και μπορεί να δει το μέλλον της με πραγματική αισιοδοξία.

Νωρίτερα, το πρωί στις 9, ο Κ. Μητσοτάκης έφθασε στην προβλήτα του νησιού, όπου έγινε δεκτός από άγημα του Πολεμικού Ναυτικού. Μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Χρ. Χριστοδούλου και τον αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Στ. Πετράκη, επιβιβάστηκαν στην πυραυλάκατο «Μυκόνιο» για να μεταβούν στο σημείο του τορπιλισμού της «Έλλης», όπου ρίφθησαν στεφάνια στη μνήμη των εννέα νεκρών του καταδρομικού.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός μετέβη στον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας, όπου με τη σύζυγό του παρακολούθησε την πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σύρου-Τήνου Δωροθέου Β, καθώς και τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας και τη δέηση στην κεντρική πλατεία.


Η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη

Στον εορτασμό της Μεγαλόχαρης στη Τήνο, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, η βουλευτής Κυκλάδων Αικ. Μονογιού και ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.