15 Αύγουστος 2019, 10:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Αύγουστος 2019, 10:17

Στην Ίμβρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τον Δεκαπενταύγουστο

  • Στην Ίμβρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τον Δεκαπενταύγουστο
    (Φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Μαγγίνας)

Το βράδυ της Τρίτης έφτασε στη γενέτειρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης προκειμένου να περάσει με τους Ιμβρίους τον Δεκαπενταύγουστο. Την παραμονή της γιορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου ο κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στον εσπερινό στο ναό που υπάρχει στο χωριό του, στους Αγίους Θεοδώρους, από τους οποίους έστειλε μήνυμα συμπαράστασης σε όσους δοκιμάζονται σε Ελλάδα και Τουρκία από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Να ευχηθώ να μας φυλάγει ο Θεός όλους μας από την μάστιγα των πυρκαγιών», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας που ακολούθησε στο πλαίσιο της παρουσίασης του λευκώματος Ίμβρος, ταξίδι στο χρόνο μέσα από τις γεύσεις και τις παραδόσεις που εκδόθηκε από το Σύλλογο Ιμβρίων Αθηνών, σε επιμέλεια της Δέσποινας Πορτοκάλη.

Ακόμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος στη νεολαία του νησιού ζήτησε να φυλάσσει «ως κόρην οφθαλμού τας πατρώας παραδόσεις και τας ανεκτιμήτους αξίας, αι οποίαι συγκροτούν την ταυτότητά μας και έσωσαν το γένος μας».


(Φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Μαγγίνας)

Στην Ίμβρο βρίσκονται επίσης ο μητροπολίτης Μύρων Χρυσόστομος, η πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη Γεωργία Σουλτανοπούλου, η πρόξενος Δανάη Βασιλάκη, ο πρέσβης στο Βιετνάμ Ιωάννης Ραπτάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών Στυλιανός Πούλαδος και τα μέλη του ΔΣ, ο πρόεδρος της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης Παύλος Σταματίδης και μέλη του ΔΣ, και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.