14 Αύγουστος 2019, 21:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Αύγουστος 2019, 21:59

Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα στην Εύβοια

  • Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα στην Εύβοια
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ασβεστόπουλος)

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς κοντά στο χωριό Πλάτανα στην Εύβοια, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της προς το χωριό και τον δρυμό της Άτταλης. Οι πυροσβέστες μπήκαν σε δρόμο τον οποίο χρησιμοποιεί η ΛΑΡΚΟ και τους δίνει καλύτερη πρόσβαση στη μάχη με τις φλόγες.

Η ύφεση των ανέμων, αργά το απόγευμα, και οι ρίψεις νερού που έκαναν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη κι έχουν μειώσει το θερμικό φορτίο, έχουν ως συνέπεια η φωτιά να κινείται με μικρότερη ταχύτητα. Οι επιτελείς της Πυροσβεστικής αισιοδοξούν ότι αν επικρατήσουν αυτές οι συνθήκες θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά σ' αυτόν τον δρόμο, όπου έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 25 οχήματα της Πυροσβεστικής και ένας μεγάλος αριθμός πυροσβεστών και άλλων επίγειων μέσων.

«Πρόκειται για παράταξη μάχης» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κάτοικος της περιοχής Δημήτρης Ευαγγελίου, καθώς βλέπει τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο συγκεκριμένο σημείο. Όπως ο ίδιος διαπιστώνει «είναι πολύ δύσκολο τα αεροπλάνα μέσα στην επόμενη ώρα να σβήσουν τελείως το συγκεκριμένο μέτωπο. Αν οι καιρικές συνθήκες ευνοήσουν τους πυροσβέστες με την άπνοια που επικρατεί τώρα, θα μπορέσουν να σταματήσουν το κακό για να μη φτάσει στον πυρήνα του εθνικού δρυμού και να απειλήσει τα χωριά».

Υποψίες για εμπρησμό
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής, η καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια φέρεται να είναι έργο εμπρηστή ή εμπρηστών, μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open. Στην περιοχή βρίσκεται ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, που συλλέγει στοιχεία, μαρτυρίες και πληροφορίες. Όπως λέγεται, το ενδεχόμενο για εμπρησμό συγκεντρώνει βάσιμες ενδείξεις.