• ΑΡΧΕΙΟ
20 Μάρτιος 2014, 16:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:35

«Ο Αχιλλέας και το Μνημόνιον» στην Αθήνα! Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα | 25 έως 28 Μαρ 2014

  • Η Ποντιακή θεατρική παράσταση ο Αχιλλέας και το μνημόνιον στην Δράμα | 23 Οκτ 2013

Η πιο πρωτότυπη ποντιακή παράσταση των τελευταίων ετών «Ο Αχιλλέας και το Μνημόνιον» έρχεται στην Αθήνα. Την ξεκαρδιστική κωμωδία έχει γράψει ο εκδότης του ποντιακού περιοδικού «Άμαστρις» Δημήτρης Πιπερίδης πρωταγωνιστούν μερικοί από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της ποντιακής μουσικής σκηνής.

Παραστάσεις στην Αθήνα:

1) Τρίτη 25 Μαρτίου 2014: Στο Δημοτικό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στην Αργυρούπολη Αττικής - Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης

2) Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014: Στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών

3) Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014: Στο κινηματοθέατρο Γαλαξίας στο Ασπρόπυργο Αττικής - Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου "Ακρίτες του Πόντου"

4) Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014: Στην αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας - Κορυδαλλού

Ώρα έναρξης για όλες τις παραστάσεις: 20:00

Με την υποστήριξη της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής και του Δήμου Ασπροπύργου.

Η υπόθεση του έργου έχει ως εξής:

ο Αχιλλέας, ένας φιλήσυχος Πόντιος συνταξιούχος του ΟΓΑ, ζει σ' ένα μικρό χωριό του Κιλκίς με τη σύζυγο του Κορνηλία και την υπεραιωνόβια πεθερά του Παρθένα. Απηυδισμένος από τις συνεχείς προβολές της δύστροπης πεθεράς του, αποφασίζει μια μέρα να την εκδικηθεί και αντί για το χάπι του αλτσχάιμερ της δίνει ένα... βιάγκρα. Η γριά αρχίζει να γίνεται επιθετική, να ανασύρει από το υποσυνείδητο της το καλά κρυμμένο δοσιλογικό παρελθόν της, αλλά και να... παρενοχλεί σεξουαλικά το μισό αντρικό πληθυσμό του χωριού! Την ίδια ώρα η Κορνηλία απαιτεί από τον ταλαίπωρο Αχιλλέα να υπογράψουν ένα «μνημόνιο οικογενειακής συνεργασίας» ώστε να πάψει να είναι ασυνεπής ως προς τις «συζυγικές» υποχρεώσεις του». Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένα πρωί εμφανίζεται απρόσκλητος στο σπίτι της οικογένειας ένας μυστηριώδης εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν είναι άλλος από έναν δαιμόνιο γείτονα, που θέτει σε εφαρμογή ένα σατανικό σχέδιο με στόχο να απαλλάξει το φίλο του Αχιλλέα από τα προβλήματά του...

 Πρωταγωνιστούν οι Αχιλλέας Βασιλειάδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Γιώργος Συμεωνίδης και Ρούλα Βασιλειάδου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Συμεωνίδης.