14 Αύγουστος 2019, 12:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Αύγουστος 2019, 12:10

Ξεκινούν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά

  • Ξεκινούν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά
    (Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Χιλιάδες πιστοί, κυρίως ποντιακής καταγωγής, θα συρρεύσουν και φέτος στις πλαγιές του Βερμίου προκειμένου να τιμήσουν το ιερότερο σύμβολό τους, την Παναγία Σουμελά. Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» για τον Δεκαπενταύγουστο ξεκινούν σήμερα, ενώ αύριο το παρών αναμένεται να δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Φέτος, για δεύτερη χρονιά, στο Βέρμιο θα μεταφερθούν για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου οι εικόνες του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις σήμερα ξεκινούν στις 16:00 με τη διανομή σε όλους τους πιστούς της παραδοσιακής νηστίσιμης σούπας, ενώ θα ακολουθήσει (17:45) η επίσημη υποδοχή των εικόνων και Μέγας Εσπερινός. Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση των εικόνων και στις 21:00 θα ξεκινήσουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή ποντιακών συλλόγων.

Σήμερα Τετάρτη 14 και αύριο Πέμπτη 15 Αυγούστου προεξάρχων των Ιερών Ακολουθιών θα είναι ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, συνοδεία εννέα αρχιερέων.

Σημαντικές πληροφορίες για του πιστούς
Παραμονή και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου το ΚΤΕΛ Ημαθίας θα πραγματοποιεί έκτακτα δρομολόγια από και προς την Παναγία Σουμελά για την εξυπηρέτηση των πιστών. Επίσης θα ισχύουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τους οδηγούς που θα προσέλθουν στην μονή για τις διήμερες εκδηλώσεις.

Εκδηλωσεις