13 Αύγουστος 2019, 13:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αύγουστος 2019, 14:17

Στον Κορινθιακό κατευθύνεται η φωτιά από τον Πρόδρομο Θήβας

  • Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Λυκόβρυση
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από το πρωί οι πυροσβέστες στον Πρόδρομο Θήβας προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν τη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη. Η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη στο ένα μέτωπο που βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο· την τελευταία στιγμή σώθηκαν ποιμνιοστάσια που βρίσκονται στην περιοχή.

Ωστόσο, το δεύτερο μέτωπο παραμένει ενεργό και κινείται προς τον όρμο του Αγίου Ιωάννου κοντά στην παραλία Σαράντη στον Κορινθιακό.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας Θανάση Καρακάντζα που βρίσκεται στην περιοχή, «η φωτιά βοηθούμενη από τους ισχυρούς τοπικούς ανέμους κατακαίει ποώδη δασική βλάστηση και κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή».

Ήδη υπάρχει σχέδιο εκκένωσης των παραλιών, αν και το μέτωπο παραμένει ακόμα μακριά και στόχος είναι να περιοριστεί όσο το δυνατό πιο σύντομα.  Το πρωί οι επίγειες κυρίως δυνάμεις έδωσαν μεγάλη μάχη ώστε οι φλόγες να μην πλησιάσουν το εργοστάσιο σωληνουργίας που είναι στην περιοχή. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να σώσουν τρία ξωκλήσια που κάηκαν ολοσχερώς.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.