20 Μάρτιος 2014, 13:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:26

2.500 παιδιά θα «αγκαλιάσουν» την Ακρόπολη την Παρασκευή!

  • 2.500 παιδιά θα «αγκαλιάσουν» την Ακρόπολη την Παρασκευή!

2.500 παιδιά θα «αγκαλιάσουν» την Ακρόπολη την Παρασκευή, Παγκόσμια Ημέρα  κατά του Ρατσισμού

Την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού 2.500 παιδιά θα σχηματίσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το μνημείο του Παρθενώνα με το σύνθημα: «Αγκαλιάζουμε την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα».

Η γενική γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, οργανώνει μεθαύριο, εκδήλωση στον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως με τη συμμετοχή 2.500 παιδιών όλων των εθνικοτήτων και με ΑμεΑ, τα οποία θα τραγουδήσουν και θα αφήσουν στον αέρα πολύχρωμα μπαλόνια, στέλνοντας έτσι το μήνυμα «της ειρηνικής και δημιουργικής χωρίς διακρίσεις συνύπαρξης των ανθρώπων».

Στη συνέχεια, στις 12 μ. θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Μουσείο της Ακρόπολης στο οποίο θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αντώνης Ρέμος, Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Κανά Μελίνα Ασλανίδου, Σόνια Θεοδωρίδου, καθώς και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.

Παράλληλα θα λάβουν χώρα και δρώμενα από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου «Παλλάδιο» υπό την επιμέλεια του Θεάτρου Δώρα Στράτου. Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και οι αρκετοί υπουργοί.

Πηγή: iefimerida.gr