13 Αύγουστος 2019, 22:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αύγουστος 2019, 21:51

Μητροπολίτης Βεροίας: Προσευχόμαστε η Παναγία μας να δικαιώσει τον ποντιακό ελληνισμό

  • Μητροπολίτης Βεροίας: Προσευχόμαστε η Παναγία μας να δικαιώσει τον ποντιακό ελληνισμό
    (Φωτ.: Flickr / Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας / Κοσμάς Καραγιάννης)

Το απόγευμα της Δευτέρας 12 Αυγούστου ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων χοροστάτησε στον Εσπερινό και στην Παράκληση της Θεοτόκου και κήρυξε τον θείο λόγο στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά.

Στην ομιλία του προέτρεψε τους πιστούς να προσευχηθούν στην Παναγία για τη δικαίωση του ποντιακού ελληνισμού.

«Είναι θαύμα της Παναγίας μας η παρουσία της θαυματουργού και ιστορικής εικόνος από το μοναστήρι του όρους Μελά στην Τραπεζούντα εδώ στη Μακεδονία μας, στις πλαγιές του Βερμίου, όπου ήρθε για να συντροφεύει και να προστατεύει τα παιδιά της, τους Ποντίους όπου γης, που συρρέουν και αυτοί με κάθε τρόπο θέλοντας να της δείξουν την ευγνωμοσύνη και την αγάπη τους, αλλά και όλους τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες.

»Είναι θαύμα της Παναγίας οτι ο ποντιακός ελληνισμός εκατό χρό­νια μετά τον ξεριζωμό και τη Γενοκτονία, πού τιμούμε φέτος, δεν ξεχνά ούτε την ιστορία και τον πολιτισμό του, δεν ξεχνά ούτε τα δίκαιά του και αγωνίζεται γι' αυτά. Και ελπίζουμε και προσευχόμεθα η Παναγία μας να κάνει και σ’ αυ­τή την περίπτωση το θαύμα της και να δικαιώσει τον ποντιακό ελ­ληνισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης.