13 Αύγουστος 2019, 13:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αύγουστος 2019, 12:36

Αθλητισμός, διασκέδαση και χορός στις εκδηλώσεις του Συλλόγου «Νέα Κοτύωρα» Μεσαίου

  • Αθλητισμός, διασκέδαση και χορός στις εκδηλώσεις του Συλλόγου «Νέα Κοτύωρα» Μεσαίου
    (Φωτ.: Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου «Νέα Κοτύωρα»)

Τις καθιερωμένες τετραήμερες εκδηλώσεις του προς τιμήν του εορτασμού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος διοργάνωσε ο Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσσαλονίκης «Νέα Κοτύωρα» το διάστημα 3 έως 6 Αυγούστου. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, με τα γλέντια να κρατούν μέχρι το ξημέρωμα.

Τις ημέρες αυτές πραγματοποιηθήκαν αθλητικές, πολιτιστικές αλλά και θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Την ημέρα έναρξης των γιορτών διοργανώθηκε ποντιακό γλέντι με τους: Γιάννη Δασκουλίδη και Γιάννη Τζελέπη στο τραγούδι, Κώστα Σαβιολακη και Κώστα Κυριακίδη στη λύρα και στο τραγούδι, Δημήτρη Ευθυμιάδη στα τύμπανα, Σταύρο Μάντσο στο κλαρίνο και Μιχάλη Σαλπιγκτή στο αρμόνιο. Την Κυριακή 4 Αυγούστου διεξήχθη ποδοσφαιρικός αγώνας στο γήπεδο του χωριού μεταξύ των νέων και παλαίμαχων της Αστραπής Μεσαίου, προς τιμήν του Αναστάσιου Μαρμαρίδη. Νικητές φέτος στέφτηκαν οι νέοι, ενώ ακολούθησαν αθλοπαιδιές για μικρούς και μεγάλους.


Οι ομάδες που αγωνίστηκαν

Την επομένη τελέστηκε Εσπερινός στην παλιά εκκλησιά της Μεταμόρφωσης και ακολούθησε η περιφορά της εικόνας στο χωριό, συνοδεία χορευτών του συλλόγου. Στη συνέχεια στο Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου πραγματοποιήθηκε γιορτή για τους μικρούς φίλους του σωματείου, με κλόουν και παιχνίδια.

Ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος η μέρα ήταν αφιερωμένη στην παράδοση. Παρουσιάστηκαν χοροί από τα τμήματα του Αναπτυξιακού Συλλόγου Μονόλοφου, του Συλλόγου Κουφαλίων «Μακεδονία», του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου «Ο Ερωτόκριτος» και του Συλλόγου Κυριών Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και Αγίων Αναργύρων Διαβατών. Οι τετραήμερες εκδηλώσεις έκλεισαν με ποντιακό γλέντι.

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ03
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2019