13 Αύγουστος 2019, 11:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αύγουστος 2019, 10:32

Ταλαιπωρία στη Σαμοθράκη: Την Τετάρτη πλοίο στο νησί, αν το επιτρέψει ο καιρός

  • Ταλαιπωρία στη Σαμοθράκη: Την Τετάρτη πλοίο στο νησί, αν το επιτρέψει ο καιρός
    Κόσμος που συνωστίστηκε σε πρακτορείο της Σαμοθράκης προκειμένου να μάθει εάν μπορεί να ταξιδέψει και πότε (φωτ.: Facebook / Αθανάσιος Βίτσας)

Σκηνές απίστευτης ταλαιπωρίας και χάους εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες στη Σαμοθράκη, στο αποκορύφωμα της τουριστικής σεζόν, καθώς από τις 6 Αυγούστου το νησί είχε ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη μόλις για δύο 24ωρα!

Τα δύο πλοία που εξυπηρετούσαν τη Σαμοθράκη ακινητοποιήθηκαν λόγω βλάβης, ενώ το ANAX που δρομολογήθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκτέλεσε δρομολόγια μόνο στις 9 και 10 Αυγούστου.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε να δρομολογηθεί προσωρινά το AZORES EXPRESS, που είναι μεγαλύτερο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν περισσότεροι επιβάτες, ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο δρομολόγιο το βράδυ της Κυριακής, ούτε το επόμενο το πρωί της Δευτέρας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η πλοιοκτήτρια εταιρεία ζήτησε να ακυρωθούν τα δρομολόγια που εγκρίθηκαν έως το τέλος Αυγούστου, καθώς, όπως δήλωσε, το πλοίο δεν μπορεί να προσεγγίσει το λιμάνι λόγω ελλιπών λιμενικών εγκαταστάσεων.

Εκτός από το λιμάνι της Σαμοθράκης, πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου φορτηγά με προϊόντα περιμένουν καράβι, το ίδιο και επιβάτες που δεν μπορούν να φτάσουν στο νησί. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι όταν το νωρίς το βράδυ της Δευτέρας ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Καμαριώτισσα ο φόβος όλων ήταν να μην πάρει διαστάσεις καθώς δεν υπάρχει τρόπος να μεταφερθούν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη.

Πάντως, αργά το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας ενημέρωσε ότι στο λιμάνι θα καταπλεύσει το Andros Jet που μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 75 ΙΧ. Ωστόσο, το πλοίο που δρομολογήθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δεν αναμένεται πριν από την Τετάρτη λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι φτάνουν ακόμα και τα 8 μποφόρ.