13 Αύγουστος 2019, 10:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αύγουστος 2019, 10:11

Βίντεο από τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Τρίτης στην Εύβοια, στην Αγριλίτσα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων. Στην περιοχή υπάρχει παρθένο πευκοδάσος Natura με αρκετή καύσιμη ύλη, γεγονός που βοήθησε την πυρκαγιά να πάρει διαστάσεις. Για προληπτικούς λόγους ζητήθηκε η εκκένωση του μοναστηριού της Παναγίας αλλά και του χωριού Μακρυμάλλη. Σε ετοιμότητα για εκκένωση βρίσκονται και οι κάτοικοι των χωριών Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Η ατμόσφαιρα σε όλη την Εύβοια είναι αποπνικτική, ενώ μυρωδιά καμένου υπάρχει και στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 3 τα ξημερώματα. Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6 ο δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς σχολίασε ότι το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε είναι εύκολα προσβάσιμο καθώς κοντά υπάρχει δρόμος με άσφαλτο. «Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του», πρόσθεσε. Ακόμα, τόνισε ότι γίνεται υπερπροσπάθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος παρακολουθεί τις εξελίξεις μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον αρχηγό του Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο.