13 Αύγουστος 2019, 00:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αύγουστος 2019, 00:30

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στο Μετόχι Αχαΐας και στη Σαμοθράκη

  • Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στο Μετόχι Αχαΐας και στη Σαμοθράκη
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Τα χειρότερα κατάφεραν να προλάβουν οι πυροσβέστες στο Μετόχι Αχαΐας και στη Σαμοθράκη, όπου νωρίς το βράδυ της Δευτέρας ξέσπασαν δύο πυρκαγιές. Και τα δύο μέτωπα είναι υπό μερικό έλεγχο, γεγονός που σημαίνει ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν ώστε να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στη δυτική Αχαΐα το μεγάλο στοίχημα ήταν η φωτιά να περιοριστεί στο Μετόχι και να μην απειλήσει την προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς. «Επειτα από μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής, όπου τα πεζοπόρα τμήματα μπήκαν μέσα στο έλος, καταφέραμε να θέσουμε υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος.

Στη Σαμοθράκη η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση, νότια-νοτιοδυτικά της Καμαριώτισσας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θανάση Βίτσα, η κατάσταση είναι υπό μερικό έλεγχο, καθώς το μέτωπο έφτασε στη θάλασσα. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη καθώς το νησί παραμένει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση και ήταν δύσκολη η μεταφορά δυνάμεων από την Αλεξανδρούπολη. Λόγω των ισχυρών ανέμων το Andros Jet που τελικά θα εκτελέσει το δρομολόγιο θα φτάσει τη Σαμοθράκη την Τετάρτη.