12 Αύγουστος 2019, 15:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αύγουστος 2019, 15:22

Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου

  • Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ και υποχρέωση να παρουσιάζεται μια φορά το μήνα στην πλησιέστερη ελληνική προξενική Αρχή, αφέθηκε ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου που συγκρούστηκε την περασμένη Παρασκευή, με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, στο Πόρτο Χέλι. Ο 44χρονος που κατηγορείτο για διατάραξη υδάτινων συγκοινωνιών και για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, μέσω του συνηγόρου εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για το θάνατο των δύο άτυχων συνανθρώπων του και τον τραυματισμό της γυναίκας.

Στο μεταξύ αρνητικό ως προς την κατανάλωση αλκοόλ ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δείγμα αίματος που ελήφθη το Σάββατο το μεσημέρι από τον 44χρονο.

Το δείγμα ελήφθη σχεδόν 16 ώρες μετά το περιστατικό ενώ, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν προκύπτει να είχε γίνει χρήση οποιασδήποτε άλλης ουσίας. Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της έρευνας, κλιμάκιο λιμενικών είχε μεταβεί στις Σπέτσες όπου είχαν δειπνήσει οι 11 Γάλλοι (10 φιλοξενούμενοι του χειριστή) που επέβαιναν στο σκάφος προκειμένου να διαπιστώσουν αν είχε υπάρξει κατανάλωση αλκοόλ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Πάρης Τσιριγώτης.