12 Αύγουστος 2019, 10:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αύγουστος 2019, 10:25

Αναπαράσταση της άφιξης προσφύγων στην παραλία Νέας Κρήνης Καλαμαριάς

  • Αναπαράσταση της άφιξης προσφύγων στην παραλία Νέας Κρήνης Καλαμαριάς
    Από την περσινή αναπαράσταση της άφιξης προσφύγων στην παραλία Νέας Κρήνης Καλαμαριάς (Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή»)

Αναπαράσταση της άφιξης των προσφύγων από τη θάλασσα μετά το διωγμό τους από την αλησμόνητη πατρίδα θα γίνει στην Παραλία Νέας Κρήνης (Πέτρινο, Ε. Γαγύλη 2 δίπλα στο πρώην νοσοκομείο Παναγία) την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 (ώρα 20:30) στο πλαίσιο εκδήλωσης μνήμης και τιμής για την καταστροφή της Σμύρνης και τον ξεριζωμένο ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Μια εκδήλωσης μνήμη για τα 97 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή που αποτελεί όπως κάθε χρόνο, πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή». 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται για 18η χρονιά στην περιοχή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Σμύρνη», ενώ στο πλαίσιο της θα γίνει και η αναπαράσταση της άφιξης των προσφύγων από τη θάλασσα.

«H εκδήλωση μνήμης δεν είναι ούτε χοροεσπερίδα, ούτε πολιτιστικό αντάμωμα, ούτε πανηγύρι, ούτε γλέντι, αλλά για όλους εμάς τους απογόνους Μικρασιατών αποτελεί ''μνημόσυνο'' για τους αδικοχαμένους προγόνους μας που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα μαρτυρικά χώματα της Μικρασίας. Μια εκδήλωση μνήμης και τιμής που  θυμίζει στους νεότερους τις αλησμόνητες πατρίδες της καθ' ημάς Ανατολής» τονίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου.