12 Αύγουστος 2019, 09:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αύγουστος 2019, 09:50

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στον Υμηττό – Καταγγελίες για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες φωτιάς

  • Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στον Υμηττό – Καταγγελίες για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες φωτιάς
    (Φωτ.: twitter.com / amna_news)

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον η φωτιά που ξέσπασε μετά τις τρεις τα ξημερώματα στον Υμηττό και γρήγορα επεκτάθηκε προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή και σοβαρές ζημιές σε τέσσερις κατοικίες στην Παιανία. Αν και η εικόνα από την περιοχή είναι καλύτερη από ό,τι τα ξημερώματα και δεν υπάρχει ανησυχία για το δάσος της Καισαριανής, η Πυροσβεστική δεν έχει καταφέρει να τη θέσει υπό έλεγχο καθώς υπάρχουν ακόμα διάσπαρτες εστίες στις οποίες κάνουν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις.

Το πύρινο μέτωπο είχε μήκος 20 μέτρα και έφτασε έως τις κεραίες της ΑΑΔΕ.

«Η κινητοποίηση ήταν ακαριαία. Ήταν μία απόδειξη ότι το κράτος είναι εδώ. Ετοιμαστήκαμε για τα χειρότερα. Ενημερώθηκαν όλοι οι δήμοι. Ενεργοποιήσαμε πρωτόκολλα απομάκρυνσης κατοίκων», δήλωσε για τη φωτιά στον Υμηττό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Ήταν υποδειγματική η κινητοποίηση. Είναι σε ύφεση τα μέτωπα. Έχουμε όμως ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε».


(Φωτ.: twitter.com / amna_news)

Όσο για τα αίτια της πυρκαγιάς, από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται μεταξύ άλλων καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγω για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.