10 Αύγουστος 2019, 17:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αύγουστος 2019, 17:48

Τζέφρι Έπσταϊν: Αυτοκτόνησε στη φυλακή ο γνωστός χρηματιστής

  • Τζέφρι Έπσταϊν: Αυτοκτόνησε στη φυλακή ο γνωστός χρηματιστής
    Ο εισαγγελέας της νότιας περιφέρειας Νέας Υόρκης Τζέφρι Μπέρμαν στη συνέντευξη Τύπου για τη σύλληψη του Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν (φωτ.: EPA / Jason Szenes)

Τέλος στη ζωή του έβαλε μέσα στη φυλακή ο Αμερικανός χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν που κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και τη σύσταση συμμορίας για τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.Ο 66χρονος άλλοτε ισχυρός άνδρας της Γουόλ Στριτ, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, απαγχονίστηκε στο κελί του στη φυλακή Metropolitan Correctional Center και το πτώμα του βρέθηκε στις 07:30 τοπική ώρα (14:30 ώρα Ελλάδας).

Η δίκη του αναμενόταν να αρχίσει γύρω στον Ιούνιο του 2020.

Ο Έπσταϊν, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 6 Ιουλίου, είχε δηλώσει αθώος στην κατηγορία ότι στη διάρκεια πολλών ετών είχε οργανώσει ένα δίκτυο αποτελούμενο από δεκάδες νεαρά κορίτσια, μερικά μαθήτριες, με τα οποία διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις στις πολυάριθμες ιδιοκτησίες του.

Στις 8 Ιουλίου είχαν απαγγελθεί σε βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων καθώς και για σύσταση συμμορίας για την σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και κινδύνευε να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 45 ετών. Η περιουσία του χρηματιστή υπολογίζεται σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια. Στις 18 Ιουλίου είχε απορριφθεί αίτημά του να απελευθερωθεί με εγγύηση.

Τον περασμένο μήνα ο Έπσταϊν είχε βρεθεί αναίσθητος στο κελί του με τραύματα στον αυχένα, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ανώνυμες πηγές. Είχε θεωρηθεί τότε πιθανό πως είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.