10 Αύγουστος 2019, 16:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αύγουστος 2019, 16:52

Αυστηρές ποινές και υψηλά πρόστιμα σε εκείνους που ασκούν βία κατά ελεγκτών της ΑΑΔΕ

  • Αυστηρές ποινές και υψηλά πρόστιμα σε εκείνους που ασκούν βία κατά ελεγκτών της ΑΑΔΕ
    Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Αυστηροποίηση των ποινών και επιβολή υψηλών διοικητικών προστίμων σε όσους θα ασκούν βία κατά στελεχών της ΑΑΔΕ, που θα πραγματοποιούν τους απαραίτητους και νόμιμους ελέγχους θα εισηγηθεί τις επόμενες ημέρες, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής. Από το Βόλο όπου επισκέφτηκε τον τραυματισμένο ελεγκτή της ΔΟΥ Βόλου που δέχθηκε επίθεση, το βράδυ της Πέμπτης, σε κατάστημα εστίασης στον Πλατανιά του νότιου Πηλίου, ο Γιώργος Πιτσιλής είπε ότι «όποιος πιστεύει πως η βία θα αποθαρρύνει τα στελέχη μας αυταπατάται».

Ο τραυματίας ελεγκτής-εφοριακός περιέγραψε στον διοικητή της ΑΑΔΕ πώς ακριβώς συνέβει το περιστατικό και πώς τον τραυμάτισε ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας του καταστήματος όταν διαπιστώθηκαν οι φορολογικές παραβάσεις, με αποτέλεσμα από τα χτυπήματα να προκληθεί κάταγμα στο αριστερό χέρι. Ο Γιώργος Πιτσιλής είπε προς ελεγκτή υπάλληλο (που είναι και πρόεδρος των εφοριακών υπαλλήλων Μαγνησίας) ότι η υπηρεσία είναι στο πλευρό του και πως θα του παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια για την αποκατάσταση της υγείας του.

Παρούσα στην επίσκεψη Πιτσιλή ήταν και η γυναίκα-ελεγκτής που γλύτωσε την επίθεση με καρέκλα την τελευταία στιγμή και δήλωσε ότι «τίποτα δεν προμήνυε τέτοια εξέλιξη στον έλεγχο που κάναμε, αφού ήταν ίσως ο πιο ήσυχος έλεγχος που έχουμε κάνει. Μας έδωσε η κόρη της ιδιοκτήτριας του καταστήματος ό,τι ζητήσαμε, μέχρι την στιγμή που εμφανίσθηκε αιφνιδιαστικά ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας. Μας προστάτευσαν και μας γλύτωσαν από τα χειρότερα, η κοπέλα, ο σύζυγός της και οι υπόλοιποι».

«Το μόνο που πετυχαίνει ένα τέτοιο άτομο είναι να πολλαπλασιάζει τις δυσμενείς συνέπειες για τον ίδιο.Τις επόμενες ημέρες θα δώσουμε στον υπουργό τις εισηγήσεις μας για την αυστηροποίηση των ποινών για όσους ασκούν βία,επειδή μπορεί να πιστεύουν ότι έτσι θα αποφύγουν τις υποχρεώσεις τους» είπε ο Γιώργος Πιτσιλής.

Μετά τα όσα συνέβησαν στο κατάστημα στον Πλατανιά, προβλέπεται σφράγισμα έως και ενός μηνός ενώ εάν επιβαλλόταν το πρόστιμο για τις τρεις αποδείξεις που έλειπαν ο επιχειρηματίας θα πλήρωνε πρόστιμο ύψους 250 ευρώ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Η. Παπαδημητρίου.