9 Αύγουστος 2019, 17:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Αύγουστος 2019, 16:35

ΟΑΣΘ: Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η διοίκηση

  • ΟΑΣΘ: Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η διοίκηση
    (Φωτ. αρχείου pontos-news.gr / Ρωμανός Κοντογιαννίδης)

Να αποδοθούν οι ποινικές κυρώσεις για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, αλλά και κάθε άλλης αξιόποινης πράξης που ενδεχομένως διαπιστωθεί, ζητά από τις εισαγγελικές αρχές η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα κατά παντός υπευθύνου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε ύστερα από μαρτυρίες υπηρεσιακών στελεχών για «οργανωμένο σαμποτάζ» στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου.

Στη αναφορά επισημαίνεται ότι κατά τους δύο τελευταίους μήνες «μειώθηκε ουσιωδώς ο αριθμός των λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια, με αποτέλεσμα η διοίκηση του ΟΑΣΘ να αναζητήσει τις αιτίες για την κατάσταση αυτή».

Κατά τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, στις επιστολές τους τα υπηρεσιακά στελέχη του οργανισμού «κάνουν λόγο για πρακτικές με σκοπό “να μπλοκάρει η συντήρηση” των λεωφορείων και περιγράφουν εκπληκτικές συμπτώσεις». Συγκεκριμένα, «αναφέρθηκαν περιστατικά κατά τα οποία εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ "προφασίζονται" βλάβες και αρνούνται τη συνέχιση των δρομολογίων, ενώ περιγράφονται "τεχνάσματα" ώστε να καθυστερήσει ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων». Επίσης, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που προσκομίστηκαν στις δικαστικές Αρχές, «το τελευταίο διάστημα διατυπώθηκαν απειλές και εκβιασμοί από πρώην μετόχους οι οποίοι είναι και εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ».

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του ΟΑΣΘ προσκόμισε στη Δικαιοσύνη όλα τα σχετικά πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και τα έγγραφα στα οποία περιγράφονται οι πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν, και ζητά την ποινική δίωξη και τιμωρία όσων ευθύνονται.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.