8 Αύγουστος 2019, 19:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Αύγουστος 2019, 19:42

Οτζαλάν: Μπορώ να δώσω λύση στο Κουρδικό και να σταματήσω τις συγκρούσεις σε μια εβδομάδα

  • Οτζαλάν: Μπορώ να δώσω λύση στο Κουρδικό και να σταματήσω τις συγκρούσεις σε μια εβδομάδα
    (Φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)

Έτοιμος να δώσει λύση στο Κουρδικό Ζήτημα εμφανίζεται μέσω των δικηγόρων του ο ιστορικός αρχηγός του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK)  Αμπντουλάχ Οτζαλάν που όπως τονίζει μπορεί να σταματήσει τις συγκρούσεις των Κούρδων μαχητών και των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων μέσα σε μια εβδομάδα!

Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν, με ανακοίνωσή του, είπε ότι οι Κούρδοι δεν χρειάζονται ξεχωριστό κράτος και πως η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να υπάρξει λύση.

«Προσπαθώ να δημιουργήσω ένα χώρο για τους Κούρδους, ελάτε, να λύσουμε το Κουρδικό Ζήτημα. Λέω, μπορώ να τελειώσω αυτή την συγκρουσιακή κατάσταση... μέσα σε μια εβδομάδα. Μπορώ να τη λύσω, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, είμαι έτοιμος για λύση. Αλλά το κράτος... χρειάζεται να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο», υποστήριξε ο ιστορικός ηγέτης του PKK.

Τον περασμένο Μάιο, οι τουρκικές Αρχές ήραν την απαγόρευση που είχαν επιβάλει το 2011 στον φυλακισμένο ηγέτη της κουρδικής εξέγερσης να συναντά τους δικηγόρους του. Οι νομικοί του σύμβουλοι τον συνάντησαν ξανά χθες Τετάρτη.