20 Μάρτιος 2014, 08:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:26

Βρέθηκαν αντικείμενα ίσως του εξαφανισμένου Boeing στον Ινδικό Ωκεανό

  • Βρέθηκαν αντικείμενα ίσως του εξαφανισμένου Boeing στον Ινδικό Ωκεανό

Βρέθηκαν αντικείμενα ίσως του εξαφανισμένου Boeing στον Ινδικό Ωκεανό

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει στείλει ένα αεροσκάφος στην περιοχή περίπου 3.000 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ στον Ινδικό Ωκεανό ενώ αναμένονται άλλα τρία αεροπλάνα για να ερευνήσουν και πιθανώς να ανασύρουν δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν μέσω δορυφόρου να επιπλέουν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Τόνι Άμποτ και τα όσα δήλωσε την Πέμπτη, στο κοινοβούλιο της χώρας, τα αντικείμενα αυτά θα μπορούσαν να είναι συντρίμμια από την πτήση MH370 του Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοείται ήδη για δώδεκα ημέρες, μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Νέες και αξιόπιστες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως σε σχέση με την έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines στο νότιο Ινδικό Ωκεανό» δήλωσε ο Άμποτ στην αυστραλιανή βουλή.

«Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα ( AMSA ) έχει λάβει πληροφορίες που βασίζονται σε δορυφορικές εικόνες των αντικειμένων που πιθανώς σχετίζονται με την αναζήτηση » ανέφερε. Ο Άμποτ είπε επίσης ότι έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον ομόλογό του της Μαλαισίας τον Νατζίμπ Ραζάκ και προειδοποίησε ότι τα αντικείμενα δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

«Το έργο του εντοπισμού αυτών των αντικειμένων θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι σχετικά με την αναζήτηση της πτήσης MH370» διευκρίνισε ο Άμποτ.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι ένα αεροσκάφος αναζήτησης ήταν προγραμματισμένο να φθάσει στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα αντικείμενα περίπου την ώρα που αυτός μιλούσε στο κοινοβούλιο ενώ έγινε γνωστό ότι η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) θα προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπέρα στις 0430 GMT.

Μία άνευ προηγουμένου πολυεθνική έρευνα επικεντρώνεται σε δύο περιοχές αναζήτησης που σχετίζονται με βασικούς αερο-διαδρόμους. Ο πρώτος είναι σε χερσαία περιοχή στο τόξο βόρεια από το Λάος προς την Κασπία Θάλασσα και ο δεύτερος από τα νότια σε όλο τον Ινδικό Ωκεανό δυτικά του νησιού Σουμάτρα της Ινδονησίας προς τα δυτικά της Αυστραλίας.

Η Αυστραλία ερευνά στο νότιο τμήμα του νοτίου διαδρόμου, με τη βοήθεια του αμερικανικού ναυτικού.

Δήλωση του υπουργού Μεταφορών της Μαλαισίας

Δύο αντικείμενα που βρέθηκαν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό είναι πιθανόν να αποτελούν μέρος του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε πριν από 12 ημέρες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε μια νέα ένδειξη", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών στους δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ.

Η δήλωση του υπουργού διατυπώνεται μετά την αποστολή από την Αυστραλία αεροσκάφους για να ερευνήσει τα δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν μέσω δορυφόρου να επιπλέουν στη θάλασσα.

Το μεγαλύτερο από τα δύο αντικείμενα είναι 24 μέτρα

Το μεγαλύτερο από τα δύο αντικείμενα που εντόπισαν οι δορυφόροι και που μπορεί να ανήκουν στο χαμένο μπόινγκ είναι 24 μέτρα, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Αυτές είναι οι περιοχές που ψάχνουν οι Αυστραλοί

Δείτε την περιοχή που ερευνούν τα αεροσκάφη, στον Ινδικό Ωκεανό και την πιθανή πορεία του αεροσκάφους, μετά από την αξιοποίηση νέων πληροφοριών των δορυφόρων...

Το σημείο που βρέθηκαν τα ευρήματα 4 ώρες πριν

Δείτε την φωτογραφία από το σημείο που εντόπισε τα ευρήματα ο δορυφόρος, τραβηγμένη 4 ώρες πριν.

Όπως διακρίνει κανείς, οι καιρικές συνθήκες φαίνονται καλές, ωστόσο η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Πηγή: real.gr