8 Αύγουστος 2019, 17:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Αύγουστος 2019, 17:10

ΕΦΕΤ: Απόσυρση λευκού τυριού άλμης από αγελαδινό γάλα

  • Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί προϊόν με σαλμονέλα

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου, ζήτησε και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι για την άμεση απόσυρση του συνόλου των παρτίδων που αφορούν σε λευκό τυρί άλμης από αγελαδινό γάλα, με την εμπορική ονομασία «ΓΑΛΠΟ», σε πλαστικούς περιέκτες των 900 γραμμαρίων, 1 κιλού και 2 κιλών έκαστο, που παράγεται στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ, 5ο χλμ. ΕΟ Τρικάλων–Πύλης και πωλείται στην Ελλάδα από την επιχείρηση ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ.

Ο ΕΦΕΤ ζητά την απόσυρση του προϊόντος «λόγω πλήρους έλλειψης αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος, όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία, για την αποφυγή παραπλάνησης των καταναλωτών».

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ σημειώνει ακόμη πως τα προϊόντα χαρακτηρίστηκαν «μη κανονικά ως προς την επισήμανση και η απόσυρση έγινε για την αναγραφή από την παραγωγό εταιρεία της απαιτούμενης από τη νομοθεσία πληροφόρησης για τη χώρα προέλευσης του γάλακτος, σύμφωνα με τα στοιχεία αγοράς-προμήθειας γάλακτος και παραγωγής τελικών προϊόντων».