8 Αύγουστος 2019, 13:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Αύγουστος 2019, 13:39

Επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στα Εξάρχεια

  • Επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στα Εξάρχεια

Ειδική δράση για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε χθες (7 Αυγούστου 2019) από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ στην πλατεία των Εξαρχείων και περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου (οδός Αντωνιάδου). Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εμπορίας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της εισόδου, διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 625,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, 926 πακέτα τσιγάρων, 119 συσκευασίες καπνού, 375 ευρώ, κινητό τηλέφωνο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Προσήχθησαν επιπλέον 16 άτομα (επτά αλλοδαποί και εννέα ημεδαποί) για έλεγχο της δικαστικής τους ταυτότητας.

Η ειδική αυτή δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους και της δημιουργίας εστιών συγκέντρωσης τοξικοεξαρτημένων ατόμων σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών.