7 Αύγουστος 2019, 21:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Αύγουστος 2019, 21:36

Διάσωση 55χρονου στη Σέριφο με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (βίντεο)

  • Διάσωση 55χρονου στη Σέριφο με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (βίντεο)
    (Φωτ. αρχείου: Πολεμικό Ναυτικό)

Σώος εντοπίστηκε, στη θαλάσσια περιοχή 2 ναυτικά μίλια νοτίως της Σερίφου, ο 55χρονος κυβερνήτης-χειριστής φουσκωτής λέμβου που αγνοείτο από το μεσημέρι. Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk) περισυνέλεξε τον 55χρονο και τον μετέφερε στην Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο ελικοδρόμιο Κοτρωνίου.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο 55χρονος μαζί με τη 45χρονη συνεπιβαίνουσα στο φουσκωτό σκάφος απέπλευσαν με προορισμό την Κύθνο, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι συνθήκες ο 55χρονος βρέθηκε στη θάλασσα. Η 45χρονη ενημέρωσε το Λιμενικό και μέσω του ΕΚΣΕΔ ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τους. Σκάφος του Λιμενικού την παρέλαβε από το φουσκωτό στην ίδια θαλάσσια περιοχή, και τη μετέφερε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου από όπου και εξήλθε. Το δε φουσκωτό ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του νησιού με άλλο σκάφος που συμμετείχε στις έρευνες.