7 Αύγουστος 2019, 17:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Αύγουστος 2019, 17:13

ΥΕΘΑ από 1η Στρατιά: Τρομακτική ομπρέλα ασφαλείας για όλη τη χώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις

  • ΥΕΘΑ από 1η Στρατιά: Τρομακτική ομπρέλα ασφαλείας για όλη τη χώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις
    Εθιμοτυπική φωτογραφία από την επίσκεψη ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην 1η Στρατιά στη Λάρισα

Στόχος για τη στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, που θα παρέχουν μια πλήρη, ισχυρή και τρομακτική ομπρέλα ασφαλείας σε όλο το εύρος της Ελλάδας, για όσους επιβουλεύονται οτιδήποτε εναντίον της πατρίδας μας, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επισκεπτόμενος την 1η Στρατιά στη Λάρισα. Ο ΥΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά και τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη, πραγματοποίησε σήμερα την επίσκεψη, στην οποία παρέστη και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Τον Ν. Παναγιωτόπουλο υποδέχθηκε ο διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε αναλυτικά για τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές του Σχηματισμού ενώ συνομίλησε και με το προσωπικό. Κατά την επίσκεψή του στην έδρα της 1ης Στρατιάς, ο ΥΕΘΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ήρθαμε σήμερα το πρωί, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο αρχηγείο της 1η Στρατιάς όπου και ολοκληρώνουμε ουσιαστικά τον πρώτο βασικό κύκλο ενημερώσεων για την κατάσταση, το σχεδιασμό και τις προοπτικές συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεων, ένα μήνα μετά από την ανάληψη των καθηκόντων μας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

»Ευχαριστώ τον διοικητή της 1ης Στρατιάς, για την εξαιρετική φιλοξενία που μας παρείχε και για την ενημέρωση που μας έκανε σχετικά με τη φύση, τη λειτουργία και τις δυνατότητες του βασικού αυτού Σχηματισμού, που στην ουσία αποτελεί τη "ραχοκοκαλιά" της αμυντικής και αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας στον ηπειρωτικό της χώρο. Ακολούθως, θα μεταβώ στο ΑΤΑ για ενημέρωση, για τα θέματα της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να αντιληφθούμε και να σχεδιάσουμε πού θα πρέπει να πάμε όσον αφορά την επόμενη ημέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Πρέπει να καταλάβουμε, με πλήρη επίγνωση, πού ακριβώς βρισκόμαστε. Γι’ αυτόν το λόγο άνοιξε αυτός ο κύκλος των ενημερώσεων, που είναι πάρα πολύ εντατικός και χρήσιμος.

»Ευχαριστώ όλους για την πραγματική διάθεση να μας μεταφέρουν την εικόνα των πραγμάτων, έτσι ώστε από εκεί και πέρα, μαζί με την στρατιωτική και τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, να σχεδιάσουμε πώς θα προχωρήσουμε για να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που θα παρέχουν μια πλήρη, ισχυρή, τρομακτική θα έλεγα, για όσους επιβουλεύονται οτιδήποτε εναντίον της πατρίδας, "ομπρέλα ασφαλείας", σε όλο το εύρος της Ελλάδας, από το βορειότερο μέχρι το νοτιότερο και από το δυτικότερο μέχρι το ανατολικότερο άκρο της».

  • Φωτογραφίες: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.