7 Αύγουστος 2019, 11:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Αύγουστος 2019, 11:21

Μέσω του κινητού της αναζητείται η 34χρονη αστροφυσικός που αγνοείται στην Ικαρία

  • Μέσω του κινητού της αναζητείται η 34χρονη αστροφυσικός που αγνοείται στην Ικαρία
    (Φωτ.: facebook.com / OrganismosNeolaiasKyprou)

Σαράντα οκτώ ώρες συμπληρώθηκαν, σήμερα το πρωί, από την εξαφάνιση της 34χρονης Βρετανίδας Νάταλι Κρίστοφερ στην Ικαρία. Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες των τοπικών Αρχών δεν έχει καταστεί δυνατό να εντοπιστούν ίχνη της. Χθες το βράδυ, μετέβη στο νησί με ελικόπτερο του στρατού, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της αστροφυσικού.

Το κινητό έδειχνε να είναι κλειστό από προχθές το απόγευμα ενώ χθες έδωσε σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας.

Το σήμα έστρεψε τις έρευνες των Αρχών και προς αυτήν την περιοχή, αφού μέχρι τότε έψαχναν μόνο στην περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου. Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δεν κατάφερε να γεωεντοπίσει το σήμα του τηλεφώνου της και για αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ στην Ικαρία.

Παράλληλα, συνεχίζονται, από αστυνομικούς, πυροσβέστες και εθελοντές, οι έρευνες, με τη συνδρομή και ελικοπτέρου της αστυνομίας στη δύσβατη περιοχή Κεραμέ, ενώ με τη φωτογραφία της αστροφυσικού αναζητούν ταυτόχρονα κάποιον άνθρωπο που μπορεί να την είδε και ίσως να βοηθήσει στον εντοπισμό της.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ.Τ.